Inventum

Herendispuut s.v. CREAS

Inventum – s.v. CREAS

Herendispuut Invetum

Opgericht: 2015
19 leden, 1 apsirant lid

Inventum is het herendispuut van CREAS, een grote groep vrienden en de hoofdsponsoren van de soos. Althans, als we naar de bierafname kijken. Bier drinken is dan ook een grootse hobby van iedereen binnen ons dispuut, naast whisky drinken en naar rockmuziek luisteren.

We borrelen tegenwoordig om de week op vrijdagavond (in de soos uiteraard). Daar wordt onze prachtige gitaar vaak van de muur gehaald en met bier gevuld. Voordat deze borrels beginnen moet ieder lid wel gecheckt worden of ze hun dispuuts-kleren wel aangetrokken hebben. Voor de normale leden is dit een prachtig zwart overhemd met het logo, en voor de broekies een lelijk en veel te groot paars T-shirt. Een broekie is een feut overigens. Wanneer deze kleding niet aangetrokken is kan de desbetreffende persoon genieten van een strafshot, bij voorkeur gemaakt door onze Jarno.

Eisen om lid te worden:

 

  • Een piemel hebben
  • Een grote bek
  • ⁠Alcohol tolerantie is een pre
  • ⁠Bereid zijn om het logo te tatoeëren
Inventum

Herendispuut, s.v. CREAS

oprichters

Het herendispuut is opgericht door 3 mannen met een piemel:

Remco

Oprichter

Luc Wilkens

Oprichter

Arjan van Kuilenberg

Oprichter

Herendispuut

Woensdag 6 mei 2015 om stipt half 10 was het dan eindelijk zover, met knikkende knieën en trillende handen mochten wij (Remco, Luc en Arjan) ons melden bij het bestuur om de vruchten te plukken van vele uren borrelen, slap ouwehoeren en af en toe iets doen dat met statuten te maken had. 30 minuten 6 pullen bier 20 handtekeningen en 3 ontzettend ranzige shotjes later was het dan eindelijk officieel; herendispuut Inventum is een feit.

Het idee voor Inventum was echter een aantal maanden daarvoor geboren, wij (3 volbloed mannen met een sterke bodemdrift) miste een club van gelijkgestemden binnen CREAS. Tijdens naborrels en activiteiten ontstond er al een bepaalde chemie en in een door alcohol en testosteron gedreven, niet nader te benoemen naborrel was het idee voor een dispuut geboren.

De zoektocht naar een naam was minder makkelijk dan gedacht, vele namen passeerde de revue en google translate draaide overuren. Op een bepaald moment hadden we een geniaal idee, de naam hersenspinsel maar dan in het latijn vertaald. Wonder boven wonder klonk Inventum ook nog eens goed dus dat zou het worden.

Inventum

Vanaf het eerste moment bleek dat de beste ideeën dronken, ideeën zijn en op het moment dat je denkt ‘oei kan dit eigenlijk wel’ betekent dat je op het juiste pad bent. De keuze voor ons jaarlijkse feest was hier ook op gebaseerd, namenlijk oktoberfest het enige feest waar je met je dronken bek alle Duitse woorden die je kent kan schreeuwen en blijven herhalen zonder dat dit al te veel scheve gezichten oplevert. Elk jaar organiseren we, een maand te laat, dit mooie feest. Hier zul je al onze leden in lederhose zien rondlopen en hebben de broekies een mooie dirndl aan. Liters bier worden hier achterover getikt in grote pullen terwijl er Duitse feestmuziek uit de speakers klinkt.
Het doet ons allen deugd om te zien dat we een gedeelte van deze traditie over hebben kunnen geven aan de volgende generaties.
Ondertussen zijn we meer dan 7 jaar verder en staat de Partyswitch®️ nog altijd op aan en zijn de gaten in de meter vaker gevuld dan de gaten van menig pornoster. Ook heeft het al honderden, zo niet duizenden keren uit schorre dronken keeltjes in en rondom Arnhem mogen klinken: “VEILIG EN VERTROUWD, INVENTUM!”

Leden van Inventum

Arjan van Kuilenburg
Luc Wilkens
Jarno Immerzeel
Gerben ‘t veld
Tom Ovegoor
Jelle Sluiter
Bram de Wolff
Matthias Haalboom
Martijn Broos
Raymond de Bruine

Max Hurenkamp
Matthijs Janssen
Joost Gerritsen
Joost Velthuis
Luc Waanders Voorzitter
Jesse Van Der Horst
Mees Hoogenboom
Muhamed Sejdinoski
Joël Jansen

‘Veilig en vertrouwd,
Inventum!’

Schrijf je in bij s.v. CREAS!

Wordt lid van onze studentenvereniging, maak nieuwe connecties en vrienden, vind makkelijk een kamer in Arnhem en ervaar het verschil tussen studeren én student zijn!