Disputen

“Hét verschil tussen studeren en student zijn!”

s.v. CREAS – disputen

Leer, groei en verbind door diverse disputen binnen onze vereniging

Ontdek onze levendige disputen, waarvan twee gemengde groepen zijn, waar jongens en meisjes samen de mooiste herinneringen creëren. Ook hebben we een speciaal herendispuut en een damesdispuut, elk met hun eigen unieke karakter en tradities.

Of je nu op zoek bent naar nieuwe vriendschappen, gezelligheid of persoonlijke groei, bij s.v. CREAS vind je het allemaal. Wees welkom en maak deel uit van onze inspirerende studentenvereniging!

Wat is een dispuut?

Disputen zijn kleine structuren binnen een studentenvereniging, waarin een groep gelijkgestemden aparte activiteiten onderneemt binnen de vereniging. Bij s.v. CREAS kennen we vier verschillende disputen, één vrouwen dispuut, één mannendispuut en 2 gemengde disputen. Voor een dispuut dien je uitgenodigd te worden. Na een aantal borrels kun je wel of niet gekozen worden. Hierna ga je een aspirant periode in.

s.v. CREAS – rana illustra

Gemengd dispuut Rana Illustra

Gemengd Dispuut Rana Illustra (in de volksmond tot “Rana” verworden) is het grootste, gezelligste, knapste en superlatiefste dispuut van s.v. CREAS. Het dispuut is opgericht op 12 oktober 2006 en is alweer op haar vijfde lustrum aan het afstevenen. De leden van Rana zijn te herkennen aan hun groene kleding, die altijd een oranje accent dient te hebben. Ook zijn zij te herkennen aan een gemoedelijk soort van gekwaak.

Sinds 2006
Telt 25 leden en 2 aspirant leden

s.v. CREAS – inventum

Herendispuut Inventum

Inventum is het herendispuut van CREAS, een grote groep vrienden en de hoofdsponsoren van de Soos. Althans, als we naar de bierafname kijken. Bier drinken is dan ook, naast whisky en naar rockmuziek luisteren, een van de grootste hobby van iedereen binnen ons dispuut.

Om lid te worden van het dispuut moet je aan een aantal dingen voldoen zoals: een grote bek hebben, alcoholtolerantie en meer.

Sinds 2015
Telt 21 leden en 1 aspirant lid

s.v. CREAS – Nova Lux

Damesdispuut Nova Lux

Nova Lux, het damesdispuut van s.v. CREAS. Dit dispuut is opgericht op 26 oktober 2018 en staat bekend om haar borrels vol geklets, goede wijn en verrukkelijke hapjes. Maar buiten de oppervlakkige verwennerij is Nova Lux een hechte vriendinnengroep! Hun missie? Meer spanning en sociale activiteiten brengen in het leven van vrouwelijke leden van s.v. CREAS door middel van evenementen binnen en buiten de sociëteit. Daarnaast is het ook de taak van Nova Lux om meiden te behoede voor de “verkeerde” CREAS-leden.

Sinds 2018
Telt 14 leden en 3 aspirant leden

s.v. CREAS – Agere stultus

Gemengd dispuut Agere Stultus

Wij zijn gemengd dispuut Agere Stultus en Wij bestaan momenteel uit 14 leden, inclusief feuten. Dom doen is ons motto. In een wereld waarin druk en verantwoordelijkheid vaak de boventoon voeren, biedt ons dispuut een ontsnapping aan het dagelijks leven. De leden van ons dispuut weten als geen ander hoe je een leuke, domme, tijd kan beleven waarin je je geen zorgen hoeft te maken om de buitenwereld.

Sinds 2023
Telt 9 leden en 5 aspirant leden