Nova Lux

Damesdispuut s.v. CREAS

Nova Lux – s.v. CREAS

Damesdispuut Nova Lux

Opgericht: 2018
14 leden, 3 apsirant leden

Nova Lux, het damesdispuut van s.v. CREAS. Dit dispuut werd opgericht op 26 oktober 2018 en staat bekend om haar borrels vol geklets, goede wijn en verrukkelijke hapjes. Maar buiten de oppervlakkige verwennerij is Nova Lux een hechte vriendinnengroep, gevormd door beste vriendinnen Caroline Keppels, Daphne Hekking, Shelley Boxhoorn, Brechtje Cazemier en Emma Bleumink. Hun missie? Meer spanning en sociale activiteiten brengen in het leven van vrouwelijke leden van CREAS door middel van evenementen binnen en buiten de sociëteit. Daarnaast is het ook de taak van Nova Lux om meiden te behoede voor de “verkeerde” CREAS-leden

oprichters

Het damesdispuut is opgericht door een vijftal van vrouwen

Caroline Keppels

Oprichter

Daphne Hekking

Oprichter

Shelley Boxhoorn

Oprichter

Brechtje Cazemier

Oprichter

Emma Bleumink

Oprichter

Damesdispuut

Sinds de oprichting is Nova Lux uitgegroeid tot een groots damesdispuut met 14 leden. Ze hebben misschien niet dezelfde tolerantie voor bier als andere disputen, maar ze maken het goed met hun verfijnde smaak voor Apple Bandits en wijn. En als je ooit sappige roddels wilt horen over de capriolen van het dispuut in het verleden, noem dan het beruchte wijnmeter-incident tijdens de 2023 Weekintro (vraag oud-voorzitster Kim Kramer maar niet naar de details).

Nova Lux

Om haar doel te bereiken organiseert Nova Lux jaarlijks evenementen zoals de Valentijnsavond, een lentefeest en vooral dé Halloweenparty van s.v. CREAS om de verjaardag van Nova Lux te vieren. En laten we vooral hun jaarlijkse traditie niet vergeten om naar een prachtige locatie af te reizen voor het Nova Weekend. 


1e lichting

Kim Kramer

oud-voorzitter

2e lichting

Madelief de Bijl

Lara Evers

3e lichting

Nienke Veeneman

Danée Roseval

4e lichting

Babet Rieken

Sara Schröder

Dieuwertje Regeer

Mare de Boer

voorzitter

Nieuw licht, Nova Lux!

Schrijf je in bij s.v. CREAS!

Wordt lid van onze studentenvereniging, maak nieuwe connecties en vrienden, vind makkelijk een kamer in Arnhem en ervaar het verschil tussen studeren én student zijn!