Rana Illustra

Gemengd Dispuut s.v. CREAS

s.v. creas – Rana illustra

Het grootste en oudste dispuut van s.v. CREAS!

Gemengd Dispuut Rana Illustra (in de volksmond tot “Rana” verworden) is het grootste, gezelligste, knapste en superlatiefste dispuut van s.v. CREAS. Het dispuut is opgericht op 12 oktober 2006 en is alweer op haar volgende lustrum aan het afstevenen. De leden van Rana zijn te herkennen aan hun groene kleding, die altijd een oranje accent dient te hebben. Ook zijn zij te herkennen aan een gemoedelijk soort van gekwaak.

s.v. creas – Rana illustra

Over ons

Uiteraard wordt er door de leden met regelmaat samen gegeten, geborreld, geweekend, gekikkertocht, gestapt en uiteraard geSoosd. Daarnaast zijn de leden niet vies van een (bord)spel en wordt er met regelmaat een voorstelling bezocht, al dan niet van een Rana lid naar keuze. Er wordt om de week geborreld bij een lid, waar na een semi-serieuze vergadering er goed gedronken wordt en de avond niet compleet is zonder bierdopjes in je bed en oprechte discussies. Hoewel we tijdens deze discussies nooit een kant kiezen, zien we toch vaak een verschil in gedachtegangen tussen onze heren en dames. En dan hebben we het nog niet eens gehad over team Artez tegen de rest…

Opgericht door:

Carlijn Rietveld

Mede-oprichter Rana Illustra

Duncan Havinga

Mede-oprichter Rana Illustra

Kim de Water

Mede-oprichter Rana Illustra

Gemengd dispuut

Naast de gezelligheid staat Rana bekend dat zij zich hard inzet om de sociëteit draaiende te houden. Ieder lid heeft zich ingezet in één of meerdere commissies door de jaren heen, waarbij de meerderheid van het dispuut zelfs een bestuursjaar gedraaid heeft. En over draaien gesproken; binnen Rana zijn er ook vijf DJ’s die sinds de oprichting van het dispuut gezorgd hebben dat elke open avond van CREAS de voetjes van de vloer gingen tot in de vroege uurtjes.

Rana Illustra

Daarbij organiseert Rana Illustra, net zoals de andere disputen, verschillende feesten in de Soos. Als wij het binnen CREAS over feesten hebben, dan kunnen wij wel zeggen dat wij hier de allerbeste in zijn! Zo vieren wij onder andere st. Patricksday waarbij de hele avond gevuld is met spellen, drankjes en gezelligheid!
Niet te vergeten is dat Rana Illustra elk jaar een weekend weg gaat waarin de meest gekke, grappige en leuke dingen plaats vinden. Hier kunnen we alleen niet te veel over delen! 


2006 -2007

Oprichters

Duncan Havinga

oud-voorzitter, oud-lid

De oprichtend voorzitter is inmiddels alweer een tijdje afgestudeerd, na een roerige, intensieve, overmatig sociale en ouderwets lange studententijd die hem door het ganse land leidde. Gelukkig heeft hij in Arnhem zijn plek gevonden en veroverd.

 

– *Snuift een paar keer kort door zijn neus in* “Ruik jij dat ook? Gadverdamme! Het stinkt hier naar studenten!” –

Carlijn Rietveld

oud-penningmeester, oud-lid

Deze oprichtend penningmeester staat bekend om haar gemoedelijk gekwaak. Zorgzaam, goedlachs en immer vriendelijk  Een telg uit de roemrijke Rietveld-familie, welke bij vele generaties CREASleden bekendheid geniet.

 

– “Pannenkoekeeeeeeeeeeeeeeeeeen” –

Kim de Water

oud-secretaris, oud-lid

Deze dame heeft meer in haar mars dan haar geringe lengte in eerste instantie doet vermoeden. Dat blijkt, ze is de oprichtend secretaris van Rana. Van uitsmijter tot moederfiguur tot schuinemoppenverteller, geen rol is haar vreemd. Let wel op als je haar tegenkomt; ze kan nogal schunnig uit de hoek komen!

– *Maakt willekeurige opmerking*
Rest: ”Kihiiiiiiiiiiiiiim!” –

2007 -2008

2e generatie

Sven Haggenburg

oud-secretaris, oud-lid

Deze grote vriendelijke reus draagt de naam het slechtste en daarmee ook beste in anderen naar boven te halen. Koning van ‘nog eentje dan’ en ‘wat kan er nou mis gaan?’ Kroegtijger met een grote bek en een klein hartje.

– “I’m not fat, i’m Fluffy!”-

Frank Bloemendaal

oud-lid

Waar veel leden een onherroepelijke liefde voor Arnhem hebben ontwikkeld, heeft deze jongen een ander pad bewandeld. Hij vond het hier maar niks, en besloot een ICT-carriere in China na te jagen. Inmiddels is hij daar zodanig vergroeid dat we steeds weer bang zijn hem nooit meer terug te zien. Gelukkig komt hij ons elk jaar nog verblijden met zijn aanwezigheid.

–  “148号大米和叁峇请”-

2008 -2009

3e generatie

Fenna Klein Tuente

oud-secretaris, oud-lid

De dappere dikkop die alles alleen moest doen. Dan weer in Limburg, dan weer in Arnhem, dan weer in Eindhoven. Ze pendelt wat af, en niet alleen in Nederland! Zo is ze gespot in meerdere continenten, zichzelf immer verrijkend met kennis en kunde. Airmileskoningin en stille kracht.

– “Laatst in de trein zag ik zo’n jongen en een meisje zitten en ze leken elkaar helemaal niet aardig te vinden en toch zaten ze bij elkaar. En toen dacht ik: ‘had ik ook maar een winterjas’.”-

2009 – 2010

4e generatie

Elize Snippert

oud-penningmeester, lid

Nog een kleine dame die niet te onderschatten is. Een echte vastbijter. Geen kwaad woord over haar. Ook niet over haar schoonmaak-skills. Echt niet. Niks mis mee. Ook niet over stinkende muizen en konijnen. Wel mooie woorden over doorzettingsvermogen en dans-skills. Die zijn immens.

–  “Ja, morgen ga ik echt de vaatwasser gebruiken”-

Daniël Kokke

oud-lid

Laat in zijn CREAScarriere pas lid geworden, direct legendarisch. Geef hem niet teveel bier, voor je het weet is hij stekeblind. Dat is voor niemand leuk. Immer positief, behulpzaam en goedlachs.

– “Ik ben ook een NSB’er!”

2010 – 2011

5e generatie

Nicole Storteler

oud-voorzitter, oud-lid

Rana’s eigen prinses (met of zonder erwt). Haar bijnaam verdiende ze vanwege haar high-maintenance karakter, maar daarvan is allang weinig meer te merken. Speciale vaardigheid: eitjes bakken. Groot fan van wijntjes drinken in de zon.

– “Ja dikke doei!”-

2013 – 2014

6e generatie

Edith Mentink

oud-voorzitter, oud-lid

Edith (Eddie voor intimi) is een sloper eersteklas, een eenzaam talent. Met weemoed kijken wij terug op onze fijne tijden met Ed 1 tot en met 7. Gelukkig is ze ook heel lief. Met een open blik kijkt Edith de wereld in, and we wouldn’t have it any other way.

–  “awesomesauce” –

Gijsbert Tjioe

oud-secretaris, oud-lid

Gijsbert (Gigi voor intimi) is het tweede deel van de drie-eenheid van 2013-2014. Niet de eerste allochtoon in het dispuut, maar wel de eerste die de titel met trots (uit)draagt. Een introspectieve geest met een fijn inzicht in mensen.

– “Lekkahhhhhhhhhhhhh!” –

Guus Weezendonk

oud-penningmeester, lid

Guus (Gugu voor intimi) is de derde in de drie-eenheid van 2013, de opperstamper. Geen oorverslindend festijn ontsnapt aan zijn aandacht. Stalen voetzolen en idem trommelvliezen. Tevens meest attente lid, vergeet nimmer een verjaardag.

– “Bij twijfel altijd doen.” –

2014 – 2015

7e generatie

Robbie Kuipers

oud-voorzitter, oud-lid

Robbie de veroveraar. Hou hem in de gaten. Ben je hem even kwijt, ligt hij waarschijnlijk in bed. En zelden zijn eigen bed. Maar vergis je niet, oppervlakkigheid is ver te zoeken. Robbie ontpopt zich tot prima barfilosoof.

– “Op een oude fiets moet je het leren.” –

George Terberg

oud-secretaris, oud-lid

George (spreek uit: Sjors) komt uit IJsselstein. In IJsselstein (spreek uit: EISSSTEI) gebeuren mooie dingen. Naast Pedicurepraktijk Sylvia en Gastouderbureau Mamaloetje, komt ook George uit IJsselstein. Met hipsterknot en al. Vrolijk en nieuwsgierig, en uit IJsselstein. Wat wil je nog meer?

–  “IJsselstein” –

2015 – 2016

8e generatie

Emma Schiillings

oud-voorzitter, oud-lid

Deze koningin der vermommingen deinst voor weinig terug. Ze creëert monsters, ontsnapt uit gevangenissen, en portretteerde het dispuut op onnavolgbare wijze. Altijd bereid een handje te helpen!

– “Klein maar fijn!” – 

2017 – 2018

9e generatie

Laura Geurts

oud-voorzitter, lid

Extraverte tante! Vraagt door, zet door, en verdwaalt regelmatig. Eindigt in Duitsland en doet daar hilarisch verslag van. Is niet gebonden aan kaders, schrijft mooie gedichtjes over dooie katten.

– “Ik wil hem niet weer helemaal in mijn mond hebben!” –

2019 – 2020

10e generatie

Renske van Oosterhout

oud-secretaris, lid

Proactieve dame die, soms wat chaotisch, hardlopend door het leven gaat. Experimenteert graag in de keuken. Haar creaties smaken altijd heerlijk, maar de structuur laat soms wat te wensen over.

– “Mijn kamer is wel een rommeltje hoor”

2020 – 2021

11e generatie

Jente Taborsky

oud-secretaris, lid

Het meisje dat bananen meeneemt naar bed, maar wakker wordt met een feesthoedje op haar hoofd. Hoewel haar onhandigheid soms de overhand neemt, gaat ze altijd vrolijk door het leven en is zij een luisterend oor voor degenen die dicht bij haar staan.

– “HAHAHAHAHAHA.” –

Kel Stinesen

lid

Deze veelvuldig brakke jongeman is in voor ieder feestje, al vergeet hij wel vaak het juiste shirt aan te trekken. Hoewel er zelfs een fan account van hem is, houdt hij beide beentjes goed op de grond. Kan verrassend lief/gevoelig uit de hoek komen als de situatie dit toelaat.

– “Komt allemaal wel goed” –

2021 – 2022

12e generatie

Imme Steenmans

lid

Energiek en soms een tikje onhandig. Haalt plezier uit het organiseren van activiteiten en kan zo een hele dag schoonmaken. Daarnaast is ze altijd in voor een drankspel of dansje. Het drinken van meerdere drankjes brengt echter ook de innerlijke kleptomaan in haar naar boven.

– “Wie heeft er zin in een ‘gratis’ bak ijs?” –

Jiska Jonker

voorzitter, lid

Creatieve geest die zingt en speelt in haar eigen voorstellingen. Hoewel ze grote confrontaties liever uit de weg gaat, staat ze zeker open om te discussiëren tot in de vroege uurtjes.

– “Ik heb nog nooit zó diep ingeademd” –

Jesse Saffrie

penningmeester, lid

Jesse ‘Paprika’ Saffrie, ookwel bekend als DJezeD zorgt met zijn gedraaide plaatjes voor niet te missen feestjes. Deze sociale knaap staat altijd voor zijn vrienden klaar, maar laat hem alsjeblieft nooit je eten bestellen. Gedoemd te mislukken.

– “Ik ben niet te temmen!” –

Fleur Hoksbergen

secretaris, lid

De praatgrage Fleur is een vrolijke verschijning die hard aan de weg timmert. Naast haar studie bouwkunde maakt ze in haar vrije tijd prachtige carnavalswagens. Ze houdt niet van verrassingen, maar wel van bijbaantjes. Elke paar maanden een nieuwe. Ohja, wist je dat haar zus in het buitenland zat?

– “Kom vechten dan?!” –

2022 – 2023

13e generatie

Jesse Nijmeijer

lid

Joska Janssen

lid

2023 – 2024

14e generatie

Eva Vree

dikkop

Gijsbert de Kruijf

dikkop

‘Rana… Illustra!’

Schrijf je in bij s.v. CREAS!

Wordt lid van onze studentenvereniging, maak nieuwe connecties en vrienden, vind makkelijk een kamer in Arnhem en ervaar het verschil tussen studeren én student zijn!